Licencje 2008
-
-
-
-
-
Mija właśnie połowa sezonu modelarskiego 2008. Może już czas zapytać Panów Członków Komisji Modelarskiej o działania jakie podjęli w celu, który nurtuje większość z nas /tych, którzy nie są personelem latającym/ a mianowicie zniesienia obowiązku przedstawienia orzeczenia lekarza sportowego w celu uzyskania licencji.
Pozdrawiam Krzysztof Różycki F1B
-
- Kontakt:
Odnosząc się do Pana zapytania informuję, że uwagi dot. obowiązkowych badań lekarskich dla zawodników modelarstwa lotniczego zostały zgłoszone drogą e-mailową do Pani Lidii Kosk - Dyr Sportowego AP w czerwcu br.
AP, jako związek sportowy miał przygotować zbiorcze wystąpienie do Komisji Sprotu Sejmu RP i Ministerstwa Sportu. Jakie są losy tego dokumentu niestety nie wiem, ale przy najbliższej okazji zapytam Panią Dyrektor.
Niestety nie mam w swoich zasobach archiwalnych tegoż e-maila ale nie dotyczył on jedynie spraw badań a odnosił się do szeregu zmian proponowanych w projekcie ustawy Prawo Sportowe.
AP, jako związek sportowy miał przygotować zbiorcze wystąpienie do Komisji Sprotu Sejmu RP i Ministerstwa Sportu. Jakie są losy tego dokumentu niestety nie wiem, ale przy najbliższej okazji zapytam Panią Dyrektor.
Niestety nie mam w swoich zasobach archiwalnych tegoż e-maila ale nie dotyczył on jedynie spraw badań a odnosił się do szeregu zmian proponowanych w projekcie ustawy Prawo Sportowe.