Czy powinien być na stronie głównej taki dział?
Mnie się wydaje że tak.
edycja:
Na wniosek Marka i Radka dodałem opcję "żadnej komercji na forum"
Żeby nie było że ankieta jest tendencyjna.

edycja:
Widzę, że koledzy obawiają się "wyskakujących okienek". Ja też jestem przeciwnikiem takiej reklamy. Chodzi mi wyłącznie o skoncentrowanie(skanalizowanie jak chce Janusz'Kaper') wszystkich ogłoszeń o zabarwieniu komercyjnym w jednym dziale.
Jeśli do kogoś nie przemawia statutowy obowiązek AP wspierania krajowej gospodarki, to proszę spojrzeć na temat oczami początkującego modelarza szukającego dobrego/uznanego w środowisku sklepu. Gdzie on ma znaleźć informację/katalog sklepów i producentów modelarskich?
Podam taki przykład: mój telefon widnieje w Polskich Książkach Telefonicznych pod hasłem Modelarnia Lotnicza - codziennie niemalże odbieram telefony z pytaniami czy u mnie można kupić to czy tamto i do znudzenia podaję adresy sklepów w Warszawie. Prawie wyłącznie dzwonią ludzie, którzy pierwszy raz zetknęli się z modelarstwem. Błądzą po omacku szukając rozproszonych strzępów informacji...
Czy nie sądzicie, że Polski Katalog Firm Modelarskich na tym forum byłby świetnym narzędziem dla tysięcy ludzi stawiających pierwsze kroki w modelarstwie?
Nie patrzcie na firmy modelarskie z perspektywy odbiorcy reklamy margaryny w tv albo spamu z viagrą w necie. Spróbujcie wczuć się w rolę początkującego modelarza... Co forum modelarskie może takiemu delikwentowi zaoferować? Tylko licencję albo ubezpieczenie? Informację o składzie KM? a po co mu to?